Всичко, което се случи на протеста в сряда, отекна и в

...
Всичко, което се случи на протеста в сряда, отекна и в
Коментари Харесай

Депутатите се скараха заради безредиците на протеста снощи

Всичко, което се случи на протеста в сряда, отекна и в Народното събрание. Управляващи и съпротива спориха по тематиката кой е отговорен за напрежението. Депутатите реагираха остро след среднощните вълнения пред Народното събрание.

„ Тази власт сега се крепи на полицейските щитове. Ако не са служителите на реда, няма кой да ви избави от националната обич. Този парламент е обезсмислен ”, сподели Александър Симов от Българска социалистическа партия.

От ГЕРБ осъдиха апелите за принуждение. „ Ние изричаме цялостна поддръжка за дейностите на полицията от през вчерашния ден. Знаем кой стои зад агитките, зад хората, които хвърляха бомбички, които желаеха да убиват. Казва се Васил Божков ”, разяснява Тома Биков.

Според Вътрешна македонска революционна организация при сходни ексцесии нито една политическа партия не печели доверие. „ Ако допуснем тази война и на институциите, и по улиците да продължи, то безусловно се обезсмисля представителната народна власт и нашата функционалност ”, счита Искрен Веселинов от „ Обединени патриоти ”.

„ Трябваше с по-здрава ръка в самото начало още да се разчистят кръстовищата. Ако това беше направено, нямаше да се стигне до снощната вечер ”, уточни Валери Симеонов.

Лидерът на Движение за права и свободи прикани митингите да са мирни. „ Не би трябвало да се стига до крайности и ексцесии ”, сподели Мустафа Карадайъ.

Вътрешният министър Христо Терзийски пристигна в залата, с цел да заключи информацията за митинга от нощес.

„ Около 18:30 в региона на пл. „ Независимост ” се събраха голям брой хора като част от тях демонстрираха експанзия. Започнаха да хвърлят пиротехнически средства, самоделни взривни устройства, химически газове против полицейските чиновници. Те бяха замервани с всякакви твърди предмети – бутилки, камъни, столове, тротинетки, флагове, табели и други ”, сподели Терзийски.

Той благодари на всички служители на реда, че не са позволили да се пролее кръв при размириците на митинга в София в сряда. 

Депутатите през днешния ден гледат на първо четене поправките в Изборния кодекс. Очаква се да бъде гласувана оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов. За негов правоприемник е препоръчана Десислава Ахладова.

В рамките на днешния пленарен ден Народното събрание би трябвало да гласува и отдръпването на ръководителя на ЦИК Стефка Стоева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР